Miten samanrotuiset korat voivatkaan olla eri luonteisia? Jos toinen on käytökseltään ja luonteeltaan verrattavissa siideriin, niin toisen olomuotoa kuvaa piimä. Pate ohittaa Timon moneen kertaan ennen kun Timo saa koneen käyntiin. Tosin Pate on vasta nuori mies, mutta ei Timokaan ole kuin pari vuotias. Enkä muista että Timo olisi ollut noin sähäkkä saman ikäisenä. Mutta kun päästään liikkeelle, silloin mennään.

Timolla on vahva paimennusvietti, meijän talossa ei lapset juokse, siitä pitää poliisi-Timo huolen. Epäilen, että Timo osaa lasken ainakin kymmeneen. Tämä on tullut ilmi kun lapsia on monta ja he ovat leikkineet ympäri pihaa, jos kaikki eivät ole näkösellä, Timo lähtee tarkastuskierokselle talon taakse. Ja jos luku täsmää, niin silloin pysytää paikalla. Autojen ja muiden liikkuvien kulkuneuvojen paimennusta on yritetty karsia. Välillä muistaa, toisinaan ei. Huomaa, että paimennus on sisäsyntyistä, se lähtee kuin tykinsuusta auton perään, mutta kun huutaa takaisin, niin koira muistaa että:Ai niin, eihän nuita saanutkaan ajattaa.. Mopot ja pyörät ovat pahimpia vietin laukaisijoita.

Uima-allas ja joki ovat Timon mielestä huonoja keksintöjä. Nehän (lapset)voivat vaikka hukkua sinne! Itse herra ei tohdi kastella itseään, ällöttävää, kastuu turkki..Haukkuen komentaa tulemaan takaisin rantaan ja pois vedestä.

Pesemisestä ei myöskään välitä, mutta turkin föönäuksesta nauttiin. Kerrankin rapsutetaan kunnolla!

Timo on hellyyden kipeä ja tässä on koira joka osaa kehrätä. Kun tuntuu oikein hyvältä Timo alkaa hurisemaan.

Timo harrastaa maraton-tason liikuntaa. Hän on Jukan lenkkikaveri ja lenkkien pituus vaihtelee 5-25 km välillä. Kahdenkymmenviiden kilsan lenkki ei tunnu missään. Harmi kun koirille ei ole omaa maratonsarjaa.

Koiralenkeillä kulkee omia polkujaan haistellen mukavia tuoksuja. Ei pahemmin välitä muista. Jos on oikein mielenkiintoisen tuoksuinen narttu niin sitä voi hieman hännystellä. Naapurissa asuvat tyttökoirat saavat kaihoisan ulvonnan tiettyinä päivinä.

Timo tykkää olla pihalla ja pitää silmällä ympäristöä.

Aita pystytettiin pihan ympärille viime syksynä. Syynä ohi menevän metsäautotien kiihtyvä käyttö.

Pate juuri kotiutuneena

Pate on näpsäkkä nuorimies.Hän tykkää leikkiä omilla leluillaan, mitä Timo ei ole juuri harrastanut. Pate on tavattoman kiltti, mutta energinen. Halutessaan ulkoa sisälle Pate pomppii pystyloikkia, oikeita kenguruhyppyjä ylöspäin, niin että pää näkyy kuistinikkunasta(korkeus 80 cm). Hänen paheensa on kengännauhojen pureminen. Kenkiin ei tule minkäänlaista jälkeä, vain nauhat on siististi nyrhitty juuresta poiki. Sangen kiusallinen vaiva huomata muutamaa minuuttia ennen linja-auton lähtöä, että kenkiä ei saa kiinni..